Óvodás unokaöcsém kapott egy mini konyhát a szüleitől. A konyhában pedig főzni kell és ehhez szükségesek alapanyagok. Születésnapjára elkezdtem zöldségeket horgolni. Az első a gomba volt, mivel az ovisjele is a gomba.

Hagymára mindig szükség van a főzéshez, kivéve, ha epekődiétán van az ember. Sőt az újhagymát nyersen lehet falatozni.



Finomságok kerülhetnek elő a föld alól is, sárgarépa, krumpli és cékla.



A friss paprika és paradicsom jól jön a szendvicsekhez.



Egy rakott padlizsán vagy karfiol kihagyhatatlan őszi csemege. A zöldborsót már késő tavasztól fogyaszthatjuk.



A zsenge édes főttkukoricát nem csak a Balatonparton lehet falatozni. A sütőtök egész télen megmelengeti az átfagyott testet, akár levesnek, akár köretnek választjuk, de sütés után rögtön ehető a türelmetlenek.


Színes lesz a vacsora, ha fincsi retek és saláta is van hozzá.


A citrom, bár nem zöldség, de a a főzéshez is szükségünk lesz rá. Hát még a frissen vágott zöldségeink színének megőrzéséhez.
